چاپ خبر
دبیرستان دخترانه دوره اول امام رضا (ع) واحد دوازده شنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۱
بخور نخورهای فصل امتحانات
بخور نخورهای فصل امتحانات

نحوه ی تغذیه، ساعت‌ های صرف غذا و كیفیت برنامه غذایی از عوامل مهمی است كه می ‌تواند در موفقیت یا عدم موفقیت در امتحانات موثر باشد.
امتحان
توجه به تغذیه ی دانش ‌آموزان، قبل از امتحان دارای اهمیت خاصی است. یكی از آرزوهای بزرگ هر محصلی(اعم از دانش‌آموز یا دانشجو) موفقیت در امتحانات است.
البته كسب موفقیت در كنكور بیش از امتحانی برای یك دانش ‌آموز سختكوش خوشحال‌ كننده است بنابراین شما كه به روز كنكور نزدیك ‌تر می‌ شوید باید بدانید كه یكی از مهم‌ ترین و موثرترین عوامل موفقیت تغذیه كافی، متنوع و صحیح در این دوران است.
مواد غذایی مفید برای قبل از امتحان
غذاهای چرب، خیلی شیرین و... مناسب عملكرد مغز نیستند. بنابراین قبل از شروع امتحان دانش آموزان باید از وعده‌های غذایی سبك و مقوی بهره ببرند.
در این جا لیستی از برخی غذاهای مفید برای تقویت مغز را تهیه كرده‌ایم كه بهتر است دانش‌آموز قبل از رفتن به سر جلسه امتحان آن‌ ها را بخورد تا در زمان امتحان تمركز بیشتری داشته باشد:
شكلات تیره
این نوع شكلات با داشتن كافئین و آنتی ‌اكسیدان فراوان،‌ ماده ی غذایی خوبی برای تقویت مغز محسوب می ‌شود.
علاوه برآن به علت افزایش سرتونین در مغز باعث ایجاد احساس شادی، آرامش و اطمینان در دانش ‌آموز نیز می ‌شود.
تخم‌ مرغ
تخم‌ مرغ‌ ها سرشار از چربی ‌های خوب و پروتئین هستند و باعث فعال شدن مغز دانش ‌آموز، حتی پس از امتحان می‌ شوند.
قهوه
این نوشیدنی نه تنها انرژی را افزایش می‌ دهد بلكه نوشیدن نوع خوب آن باعث می ‌شود توانایی ‌های حافظه كوتاه مدت دانش‌آموز تقویت شود.
از عوارض بارز افت قند خون، كاهش تمركز و حافظه در جلسات امتحان است
سالمون
اگر چه ممكن است هنگام صبح، میلی به خوردن ماهی نداشته باشید ولی بهتر است از خواص مفید آن برای تقویت مغز غافل نشوید. آن ‌ها دارای اسیدهای چرب امگا 3 هستند كه برای ساخت بافت مغز، ضروری هستند و احتمال بروز آلزایمر را كاهش می ‌دهند.
بلوبری (قره‌ قاط)
بلوبری یكی از بهترین غذاها برای تقویت مغز، محسوب می ‌شود. طبق بررسی‌ های انجام شده، بلوبری‌ ها،‌ احتمال بروز آلزایمر را كاهش داده و مهارت ‌های حركتی را افزایش می ‌دهند.
خطاهای تغـذیه در فصل امتحانات
بهتر است در فصل امتحانات به 3 آفت مهم تغذیه ‌ای كه سلامت شما را در این ایام تهدید می ‌كنند و موجب اختلال در موفقیت ‌‌تان می ‌شوند، اشاره كنیم. این آفات از رژیم لاغری گرفته تا نخوردن صبحانه هر یك اثراتی دارند كه در ادامه به آن ها پرداخته ‌ایم.

1- پیروی از رژیم‌ های لاغری غلط
بسیاری از نوجوانان به خصوص دختران نوجوان یا دختران در سنین ابتدای جوانی، برای پیشگیری از افزایش وزن و چاقی، از رژیم‌ های لاغری خودسرانه یا تحت نظر افراد غیرمتخصص استفاده می ‌كنند. با توجه به این كه این قبیل رژیم‌ ها معمولا فاقد ارزش تغذیه‌ ای بالا برای تامین نیاز‌های تغذیه‌ ای یك نوجوان هستند، می ‌توانند عواقب زیان ‌آور و ناگوار فراوانی در برداشته باشند. از جمله لطمه زدن به رشد، كاهش قدرت ایمنی و آسیب ‌پذیرشدن در برابر بیماری‌ ها و بسیاری اختلالات دیگر.
یكی از مهم ‌ترین عوارض این قبیل رژیم ‌ها، اختلال در عملكرد سیستم عصبی است. سلول‌ های عصبی برای این كه بتوانند فعالیت ‌های طبیعی خود را انجام دهند، به انرژی و مواد مغذی كافی نیاز دارند. این نیاز‌ باید از طریق مصرف مواد غذایی تامین شود.
نحوه ی تغذیه، ساعت‌ های صرف غذا و كیفیت برنامه غذایی از عوامل مهمی است كه می ‌تواند در موفقیت یا عدم موفقیت در امتحانات موثر باشد
رژیم ‌های لاغری نامناسب و غلط، فاقد انرژی و مواد مغذی كافی است و قادر به تامین احتیاجات فرد نخواهد بود و نتیجه آن كاهش قدرت یادگیری، تمركز و حافظه است و منجر به افت تحصیلی و به خصوص عدم موفقیت در امتحانات می‌ شود. بنابراین توصیه می‌ شود كه در این ایام از حذف بی ‌مورد هر یك از گروه‌ های غذایی جداً خودداری كنید.

2- نخوردن صبحانه
یكی از مهم‌ ترین عوامل موثر بر فعالیت سیستم عصبی، تنظیم قند خون در محدوده طبیعی است. كاهش قند خون و پایین ‌تر آمدن آن از حد طبیعی می‌ تواند موجب كاهش عملكرد سلول‌ های عصبی شود. بدن انسان نمی ‌تواند كربوهیدرات ‌ها را به مدت طولانی در خود ذخیره كند و فقط به مدت چند ساعت قادر به ذخیره آن است بنابراین نخوردن صبحانه باعث نرسیدن انرژی كافی به سلول‌ های عصبی و نیز كاهش قند خون می ‌شود.
از عوارض بارز افت قند خون، كاهش تمركز و حافظه در جلسات امتحان است.
بنابراین قبل ازامتحان، خوردن یك وعده صبحانه متشكل از یك عدد تخم مرغ آب ‌پز به همراه چند برش گوجه فرنگی تازه و نان سنگك یا نان، پنیر و گردو به همراه یك لیوان شیر می ‌تواند انرژی مورد نیازتان را در این روزهای حساس تامین كند.
بسیاری از دانش‌ آموزان و دانشجویان در فصل امتحان ‌ها به خاطر صرفه‌ جویی در وقت به جای مصرف صبحانه یا سایر وعده‌ های غذایی اصلی به مصرف شیرینی و چای اكتفا می ‌كنند و در واقع شیرینی را جانشین نان، برنج، سیب‌ زمینی، ماكارونی و سایر مواد نشاسته ‌ای می ‌كنند.
شیرینی و موادی كه در تهیه آن ها از قند و شكر استفاده شده در دستگاه گوارش به سرعت جذب خون می ‌شوند، بنابراین قند خون افزایش می ‌یابد و شخص احساس سیری می ‌كند. پس از مدت زمان كوتاهی، انسولین ترشح می‌ شود و قند خون را كاهش می‌ دهد و چون مواد غذایی دیگری كه قند خون را به حالت متعادل نگه می‌ دارد مصرف نمی ‌شود بنابراین عارضه هیپوگلیسمی یا افت قندخون بروز می ‌كند كه این عارضه اثر مستقیمی بر تمركز، حافظه و قدرت یادگیری دارد (به اضافه عوارض نامطلوب دیگری كه ایجاد می ‌كند). در حالی كه مواد نشاسته‌ ای، قند خود را به تدریج وارد خون می ‌كنند و به این ترتیب قند خون در حالت متعادل باقی می ‌ماند. به ‌خصوص اگر این گروه با انواع سبزی ‌های فصل و تازه همراه شوند و میوه‌ ها نیز در میان وعده‌ ها به مصرف برسند دیگر نباید نگران كمبود انرژی و حضور ذهن بود.
لازم به یادآوری است كه خوردن انواع مغزها(در صورتی كه شور نباشند) و میوه‌ های خشك نیز در میان وعده ‌ها می ‌توانند به ثابت ماندن قند خون كمك كنند.
به این ترتیب نحوه ی تغذیه، ساعت‌ های صرف غذا و كیفیت برنامه غذایی از عوامل مهمی است كه می ‌تواند در موفقیت یا عدم موفقیت در امتحانات موثر باشد. بنابراین محصلان و دانشجویان عزیز لازم است با شناخت آفات تغذیه ‌ای موفقیت در امتحانات، از این عوامل بپرهیزند.
منبع: تبیان
انتهای پیام/.