خوراك مرغ
مخصوص بیماران دیابتی
مواد لازم: آرد یك چهارم فنجان، دو تكه سینه مرغ (فاقد
پوست و استخوان)، روغن زیتون یك قاشق غذاخوری، كره یك قاشق غذاخوری، قارچ
ورقه شده دو فنجان، نمك و فلفل به مقدار كافی، در صورت تمایل كمی ریحان خشك
شده و كمی آویشن
طرزتهیه: 1- آرد، فلفل، آویشن و ریحان را با هم مخلوط
كنید. 2- سینههای مرغ را شسته، خشك كنید و روی هر كدام مقداری از مخلوط
آرد و سبزیجات معطر را بریزید. 3- داخل ماهیتابه تفلون، روغن زیتون را
ریخته و سینهها را در آن تفت دهید. توجه داشته باشید كه شعله كم باشد به
طوری كه سینهها در مدت پانزده دقیقه برشته شوند. 4- در ظرفی جداگانه
قارچها را با كمی كره تفت دهید و در صورت تمایل چند قطره آب لیمو ترش تازه
به همراه كمی نمك و فلفل به آن اضافه كنید. 5- پس از آماده شدن قارچها
كمی از مخلوط آرد و سبزیجات معطر را روی قارچها ریخته و حرارت دهید تا به
غلظت قارچ و مخلوط درون ماهیتابه افزوده شود. سپس مخلوط حاوی قارچ را روی
سینههای مرغ ریخته و سرو كنید.
كوكوی سبزیجات
برای افراد با كلسترول بالا (غذای رژیمی و كم روغن)
مواد لازم: پیاز خردشده و تفت داده شده 2 فنجان،
بادنجان خردشده و تفت داده شده 2 فنجان، قارچ خرد شده و تفت داده شده 2
فنجان، جعفری 1 قاشق مرباخوری، نعنا 1 قاشق مرباخوری، تخم مرغ 6 عدد(در
صورت رژیم 6 سفیده)، آرد 3 قاشق غذاخوری، بیكینگ پودر 1 قاشق مرباخوری، نمك
و فلفل به مقدار كافی
طرز تهیه: بادنجان را پس از پوست كندن، مانند خیار خرد
كرده و در آب نمك خیس كنید. بعد از 15 دقیقه آبكش كرده و كمی آب روی آن
بگیرید تا شوری نمك از بین رود. سپس آن را در یك قاشق روغن زیتون تفت دهید.
همین عمل را با پیاز و قارچ انجام دهید، البته هر كدام را به طور مجزا و
در همان ظرفی كه قبلاً استفاده كردهاید و حاوی كمی روغن است، تفت دهید.
تمام مواد را با هم مخلوط كرده و تخم مرغهای زده شده را به آن اضافه كنید.
كم كم مایع كوكو برای پخت آماده میشود. برای مصرف كمتر روغن، حتماً باید
مواد مخلوط شده را در پلوپز آماده كنید، به این طریق كه 1 قاشق روغن در
پلوپز ریخته و بعد مایع را درون آن بریزید و در پلوپز را همراه با دم كنی
ببندید. بعد از 10 دقیقه كوكو را وارونه كنید و بگذارید پلوپز كارش را
انجام دهد. كوكوی خوشمزه و كم روغن شما بعد از مدت كمی حاضر میشود.
نكات تغذیهای: افرادی كه كلسترول خونشان بالا است: 1)
میتوانند 3-2 عدد تخم مرغ كامل (همراه با زرده) را مصرف كنند، زیرا حذف
كلی كلسترول از رژیم غذایی، تولید داخلی آن را در بدن افزایش میدهد. 2) با
هرغذا حتماً سالاد پر از سبزیهای سبز رنگ مثل كاهو یا كلم بروكلی یا
جعفری و... و یا سبزی خوردن به میزان زیاد میل كنند كه باعث كاهش جذب
كلسترول و چربی غذا میشود. 3) مصرف فیبر محلول در كاهش كلسترول بسیار مؤثر
است، از این رو به میزان پنج عدد در روز، پس از غذا یا بین وعدههای
غذایی، از میوههایی چون سیب، گلابی، توت فرنگی، مركبات و هویج (در سالاد)
استفاده كنند و حتماً از نانهای سبوسدار مصرف كنند. 4) مصرف روزانه هشت
لیوان آب بسیار مفید خواهد بود. 5) مصرف ماهی به مقدار هفتهای 180 گرم (دو
بار درهفته و هر بار 90 گرم)، به علت داشتن اسیدهای چرب امگا-3 باعث كاهش
كلسترول خون شده و احتمال ابتلا به سكتههای قلبی را كاهش میدهد.
نان گوجه فرنگی
(برای افرادی كه رژیم كم چربی دارند)
مواد لازم: آرد ساده 225 گرم، نمك نصف قاشق مرباخوری،
پودر خمیر ترش نصف قاشق سوپخوری، عسل یك قاشق مرباخوری، روغن زیتون یك
قاشق مرباخوری، آب گرم دو سوم لیوان، گوجه فرنگی 6 برش.
طرز تهیه: از قبل گوجه فرنگیهای خشك را به قطعات ریز
خرد كرده و مدتی در روغن زیتون میگذاریم. سپس در صافی میریزیم. آرد را با
نمك و پودر خمیر ترش مخلوط میكنیم. عسل و روغن زیتون را اضافه كرده و هم
میزنیم. سپس آب را میافزاییم تا خمیر حالت چسبندگی پیدا كند(گاهی تمام آب
لازم نیست). گوجههای از پیش آماده شده را در این مرحله اضافه میكنیم و
خوب ورز میدهیم. سپس در یك كاسهی چرب شده قرار میدهیم. سپس به مدت ده
دقیقه كنار میگذاریم. فر را در درجه حرارت 190 درجه سانتیگراد روشن
میكنیم. خمیر را به شانزده تكه تقسیم كرده و هر تكه را به طول 28
سانتیمتر در میآوریم و در قالب چرب شده گذاشته و به مدت پانزده دقیقه در
جای گرمی میگذاریم. روی خمیر را به شیر آغشته میكنیم و زیره و كنجد روی
آن میپاشیم. سپس در فری كه از پیش گرم شده، به مدت سی دقیقه میپزیم.
همچنین میتوانیم داخل خمیر كمی زیره هم اضافه كنیم
منبع: تبیان
تعداد مشاهده
(637)
نظرات
(0)